Een aantal belangrijke zaken op een rijtje voor het zetten van je tattoo

 • Zorg dat je goed uitgerust bent. Dus ga niet flink stappen de avond voor de afspraak.

 • Zorg dat je goed gegeten hebt. Hierdoor voel je je lekker fit.

 • Gebruik geen drugs en/of alcohol. Ook niet flink doorzakken de avond voor de afspraak.
 • Als je ziek bent is het niet verstandig de tattoo te laten zetten. Bel dan gerust om je afspraak te verzetten.

 • Trek geen nieuwe en/of lichte kleding aan. Er kan wel eens wat tattoo kleurstof gemorst worden en deze is niet of nauwelijks uit je kleding te krijgen.

Iemand meenemen?

Dat mag, maar neem slechts 1 hooguit 2 personen mee voor mentale ondersteuning. Het zetten van de tattoo is een precies werk waar veel concentratie voor nodig is. Daarom is het van belang dat het zo rustig mogelijk in de studio is. Dit is ook voor jezelf een prettiger gevoel. Je kunt je dan veel beter ontspannen. Wat erg belangrijk is tijdens het zetten van de tattoo. Wanneer je tattoo is gezet moet je deze verzorgen. Zorg dat je een potje Vaseline of Bepanthen in huis hebt en een doos tissues voordat je de tattoo laat zetten!

Angst voor pijn?

Indien je echt angstig bent dat het pijn doet dan kan je bij je huisarts vragen om EMLA verdovingszalf. Dit verdooft de huid zodat je minder tot niks voelt. Neem als je dit wenst te gebruiken wel altijd eerst even contact met mij op, i.v.m. de gebruikswijze ervan. Als je het namelijk niet juist gebruikt dan werkt het niet.

Is dit je 1e tattoo en weet je niet wat je moet verwachten?

Schaam je niet aan te geven dat je bepaalde angsten hebt. Ik zal mijn uiterste best doen om je zoveel mogelijk op je gemak te laten voelen. Laat het allemaal op je af komen en probeer zoveel jezelf mogelijk te ontspannen. Neem bijvoorbeeld een lekker leesboek of tijdschrift mee. Op deze manier ben je afgeleid en kan je meer ontspannen. Luister vooral niet naar mensen die je alleen maar bang willen maken of op willen jutten. Laat die bang makers ook vooral thuis. Het is voor jou van belang dat je ontspannen kan tijdens het zetten van je tattoo. Dat werk voor beiden het fijnste.

Nazorg van je nieuwe tattoo

Een van de belangrijkste dingen van een nieuwe tattoo is de verzorging achteraf! Volg deze raad daarom goed op en voorkom ontstekingen en infecties of andere aandoeningen. Dit is beter voor uw gezondheid en voor uw tattoo!

Verzorg uw tattoo altijd met schone handen! Was dus altijd eerst uw handen voordat u de tattoo aanraakt, dit is erg belangrijk!

 • Haal thuis ( na +/- 1 uur ) de folie van de tattoo af.

 • Was deze dan voorzichtig met een desinfecterende of anti bacteriële zeep zonder washandje schoon met lauw water zodat er geen zeepresten achter blijven.
 • ‘Dep’ daarna met een schone handdoek de tattoo droog, niet wrijven!
 • Blijf daarna de tattoo bij elke was beurt zo wassen de komende twee weken.

 • Smeer de tattoo in met daarvoor bestemde creme, zalf of andere middelen (bij voorkeur Bepanthen).

 • Doe dit niet te dik, maar wel regelmatig zodat de tattoo niet uit droogt.

 • Beter vele keren een dun laagje, dan 1 keer per dag een dikke laag.

 • Ga de eerste 2 weken niet zwemmen en stel de tattoo de eerste 3 weken niet bloot aan de zon.
 • De tattoo lijkt misschien na een week of 2/3 wel genezen, maar de huid is pas na ongeveer 3 maanden hersteld.

 • De eerste dagen kan je tatoeage rood zijn en branderig aanvoelen. Dit verdwijnt in de loop van de dagen.

Velletjes

Na ca. een week gaat je tatoeage vervellen. De eerste huidlagen laten dan los. Dus schrik niet wanneer er gekleurde velletjes van je huid afkomen. Dit is heel normaal. Het vervellen kan ook jeuk veroorzaken. Smeer in dit geval met Bepanthen de tatoeage in en ga niet krabben en/of trekken aan de velletjes. Dit kan schade veroorzaken aan je tatoeage. Jeuk is een teken van genezing. Als alle velletjes eraf zijn dan is de oppervlakte van je huid genezen. Je kunt, omdat de tatoeage erg droog zal zijn zo af en toe invetten met Bepanthen. Na de 2e week mag je een vochtinbrengende lotion gaan gebruiken. Het kan zijn, omdat je huid nu nog erg kwetsbaar is, dat de lotion erg branderig aanvoelt na het opbrengen. Was de lotion er in dit geval meteen af en gebruik dan alleen wat Bepanthen.

Ontstekingen voorkomen

Een ontsteking kun je krijgen door verschillende factoren. Zon, stof, vuil, haren e.d. die ongemerkt op je tatoeage terecht komen. Wanneer je regelmatig je tatoeage wast en ingevet houdt is deze kans veel kleiner. Een ontsteking merk je op doordat er een bepaald deel van je tatoeage erg rood en pijnlijk aan gaat voelen. Er kan ook pus uit de wond komen. Normaal gaat dit met een goede verzorging weer vanzelf over. Heb je twijfels ga dan naar je huisarts. Die kan het beste beoordelen wat je moet doen en er eventueel meteen iets voor geven. Ga niet zelf dokteren. Dit komt jouw gezondheid en je tatoeage niet ten goede.

Ook nieuwsgierig geworden naar een tattoo? Kom langs & maak een afspraak!

Bespreek jouw idee over je tattoo, en ik zorg ervoor dat je tattoo perfect naar wens zal zijn.

Volg mij op instagram om altijd up-to-date te zijn van mijn meest recente werk!

Openingstijden

Maandag 10:00 t/m 20:00
Dinsdag 10:00 t/m 20:00
Woensdag 10:00 t/m 18:00
Donderdag 10:00 t/m 20:00
Vrijdag 10:00 t/m 20:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Contactgegevens

Rotterdam Ink
Verlengde motorstraat 8
3075 NL Rotterdam

Telefoon: 010 7853034
WhatsApp: 06 53731788
KVK: 58840664